Sandy: Prinţul moştenitor al Norvegiei viziteazã Haiti şi face apel la ajutor internaţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prinţul moştenitor Haakon al Norvegiei, aflat în vizitã în Haiti, a fãcut apel la partenerii sãi internaţionali şi la Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare sã ajute aceastã ţarã sã îşi revinã dupã impactul uraganului Sandy, scrie France Presse.

"Ceea ce s-a întâmplat aici este groaznic. Familiile au fost lovite dur. Sper cã partenerii Haiti şi PNUD vor sprijini Haiti pentru a-l ajuta sã îşi revinã în urma impactului Sandy", a afirmat prinţul moştenitor, care a vizitat regiuni sinistrate din sud, în calitate de Ambasador al Bunăvoinţei al PNUD.

Printre altele, prinţul în vârstã de 39 de ani s-a deplasat prin cartiere sãrace din capitala Port-au-Prince, în care resturi lãsate în urmã de seismul din 2010 sunt folosite pentru reconstrucţie. Marţi, el a fost primit de preşedintele haitian Michel Martelly, înainte de a se întâlni cu membri ai unor organizaţii feministe şi din sectorul privat.

"Este evident cã Haiti are de trecut numeroase provocãri. Existã o sãrãcie enormã, dar şi multe posibilitãţi", a declarat el pentru jurnalişti. Prinţul Haakon a asigurat autoritãţile haitiene de sprijinul Norvegiei, care a oferit deja peste 130 de milioane de dolari pentru reconstrucţia ţãrii dupã seismul devastator din 2010.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite