SUA şi Rusia vor încheia un acord în privinţa adopţiilor copiilor ruşi de cetăţenii americani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Discuţiile dintre Statele Unite şi Rusia privind încheierea unui posibil acord inter-guvernamental propus de Moscova în privinţa adopţiilor de copii sunt productive, după cum a anunţat, joi, Departamentul de Stat al SUA.

Conform agenţiei RIA Novosti, Rusia este una dintre cele mai mari surse de adopţii în Statele Unite, reprezentând aproximativ 10% din cazurile de înfiere din străinătate. Această problemă a devenit destul de controversată în ultimii ani, în urma unor incidente care implică numeroase cazuri de maltratare a copiilor ruşi în SUA.

Asistentul secretarului Departamentului de Stat al Statelor Unite, Philip Crowley, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă de la Washington, că discuţiile purtate de cele două guverne sunt pe o pantă ascendentă.
"Delegaţiile celor două state ne-au asigurat că vor face orice este necesar pentru a asigura securitatea copiilor ruşi adoptaţi în Statele Unite", a punctat Crowley.

Oficialul Departamentului de Stat al SUA a precizat că negocierile dintre cele două state sunt mai mult "de natură tehnică", urmând să aibă loc mai multe runde de discuţii înainte de semnarea unui acord final.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite