SUA au vrut să bombardeze nuclear Rusia în timpul "Războiului Rece"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avionul a fost conceput ca un bombardier nuclear
Avionul a fost conceput ca un bombardier nuclear

Imagini şi documente secrete cu prototipul unui avion în formă de OZN, de fabricaţie americană, au fost date publicităţii în urmă cu câteva zile. Aeronava a fost destinată să-i sperie pe inamicii din Rusia în timpul „Războiului Rece”, după cum informează ediţia online a site-ului descopera.ro.

Conform sursei citate, aparatul din dotarea U.S. Air Forces avea formă aproximativă a unui obiect zburător neidintificat şi ar fi fost capabil să bombardeze nuclear Uniunea Sovietică de la o înălţime record de 482 km. Avionul respectiv era cunoscut sub denumirea de „Lenticular Reentry Vehicle” sau LRV. Doar cateva persoane din conducerea armatei americane şi a C.I.A.-ului stiau de existenţa sa.

Proiectul s-a desfăşurat sub egida Wright-Patterson AFB. De construcţia aparatului s-au ocupat mai mulţi savanţi din germania care au lucrat, în prealabil, la rachetele şi la tehnologiile obiectelor zburătoare în formă de disc, dezvoltate de Luftwaffe în timpul celui de-al doilea Război Mondial.

Avionul era capabil să intre şi să iasă foarte uşor din atmosferă, acest lucru datorându-se formei sale unice. Jeturile propulsoare mobile, ataşate în locul trenului de aterizare, permiteau aparatului să aterizeze aproape în orice loc indiferent de condiţiile meteorologice sau de forma reliefului.

Conform documentaţiei, bombardierul a fost creat într-o bază secretă din apropierea orasului Los Angeles, iar americanii îl considerau asul din manecă în cadrul unei confruntari militare cu Uniunea Sovietică.

Trenul de aterizare avea o forma specială
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite