SUA negociază cu talibanii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statele Unite iau în calcul posibilitatea de a negocia cu talibanii în Afganistan, anunţă ziarul “Wall Street Journal”. “Mai mulţi oficiali de la Casa Albă şi din comandamentul militar

Statele Unite iau în calcul posibilitatea de a negocia cu talibanii în Afganistan, anunţă ziarul “Wall Street Journal”. “Mai mulţi oficiali de la Casa Albă şi din comandamentul militar sunt de părere că lansarea de negocieri cu unii talibani ar permite inversarea spiralei actuale din Afganistan şi Pakistan”, susţine cotidianul. Negocierile ar putea fi desfăşurate de guvernul afgan, “cu participarea activă a Statelor Unite”, adaugă acesta.

La rândul său, publicaţia saudită “Asharq Al-Awsat” scrie că unii oficiali afgani s-au întâlnit deja, la începutul lunii octombrie, la Mecca (Arabia Saudită) cu foşti membri ai regimului taliban. Discuţiile, care au durat trei zile, s-au axat pe găsirea unor soluţii non-militare menite să pună capăt violenţelor din Afganistan.

Armele, înlocuite cu discuţii de pace

Într-un interviu apărut recent în “Sunday Times”, comandantul Corpului Expediţionar britanic din Afganistan, generalul Mark Carleton-Smith, a recunoscut că “forţelor occidentale le este imposibil să câştige războiul împotriva talibanilor”. Opinia acestuia este împărtăşită de numeroşi diplomaţi şi responsabili NATO, comentează şi “Reuters”, care sunt nevoiţi să admită faptul că sunt necesare discuţii de pace pentru a se pune capăt conflictului ce a dus la moartea a 4.000 de persoane numai în acest an.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite