SUA lansează la apă iahtul "verde"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Urmând exemplul maşinilor, ambarcaţiunile de lux devin ecologice Primul iaht ecologic, realizat de firma americană Island Pilot, este un hibrid care utilizează combustibil fosil şi

Urmând exemplul maşinilor, ambarcaţiunile de lux devin ecologice

Primul iaht ecologic, realizat de firma americană Island Pilot, este un hibrid care utilizează combustibil fosil şi electricitate pe bază de energie solară.

Iahturile sunt vehicule accesibile adaptării la surse energetice reutilizabile şi nepoluante, precum energia vântului şi a soarelui, sub a căror acţiune se află tot timpul. Bazându-se pe aceste atuuri, americanii au construit un iaht lung de 13 metri, pe care două familii pot călători în condiţii de maxim confort şi fără grija de a rămâne în pană de combustibil, scrie "EcoFriend".

"Island Pilot DSe Hybryd" are avantajul de a funcţiona la fel de bine cu diesel, ca şi cu energia electrică produsă de panoul solar şi de bateria de 20 kilowaţi/oră, din dotare.

Avantaje şi performanţe

Când iahtul utilizează diesel, atinge 24 de kilometri la oră şi motorul generează electricitate pentru toate instalaţiile de la bord, inclusiv instalaţia de aer condiţionat. Atunci când utilizează electricitatea solară, ambarcaţiunea atinge aproape 13 km/oră, cu marele avantaj de a avea zero emisii poluante. El poate naviga cu această viteză mai mult de două ore.

Confort şi eficienţă

Designul iahtului este primitor şi confortabil, iar puntea poate fi utilizată ca loc de plajă şi de relaxare. Suprastructura vasului de lux asigură orizontalitatea perfectă, necesară panoului solar fotovoltaic.

Considerat o veritabilă atracţie printre modelele de ultimă oră, "Island Pilot DSe Hybrid" va fi prezentat la show-ul tradiţional de ambarcaţiuni care se va desfăşura la toamnă, la Fort Launderdale în Florida.

Vedetă printre iahturi

Este de aşteptat ca prima ambarcaţiune ecologică din lume să fie vedeta celei de a 49-a ediţii a celei mai mari expoziţii-spectacol de la Fort Launderdale.

La show vor participa iahturi şi superiahturi ale celor mai mari constructori de nave, valoarea totală a ambarcaţiunilor depăşind trei miliarde de dolari.

Aparatura şi dotările de ultimă oră sunt un capitol la care iahtul ecologic se situează în top.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite