Posibil acord între Rusia şi SUA, privind dezarmarea nucleară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Washingtonul este optimist în ceea ce priveşte semnarea cu Moscova a unui nou acord privind dezarmarea nucleară care să înlocuiască tratatul START, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Robert Gibbs, citat de AFP.

"Suntem optimişti în privinţa posibilităţii unei reuşite", a declarat presei Gibbs, răspunzând unei întrebări referitoare la noul tratat care ar urma să înlocuiască acordul care a expirat la 5 decembrie.

Cele două părţi nu au ajuns la un acord înainte de 5 decembrie, data de expirare a tratatului de reducere a armelor strategice START 1 semnat în 1991, la sfârşitul Războiului Rece, de către cele două puteri nucleare, potrivit Agerpres.

Preşedintele american Barack Obama şi omologul său rus Dmitri Medvedev  au subliniat importanţa soluţionării diferendelor pentru ajungerea la un acord.

Conform presei ruse, noul acord ar putea fi semnat în jurul datei de 18 decembrie. Preşedintele american se va afla la acea dată la Copenhaga, unde va asista la încheierea lucrărilor summitului ONU privind climatul.

Fără a exclude o asemenea eventualitate, Robert Gibbs a subliniat miercuri că nu s-a ajuns încă la definitivarea unui acord. "Nu există încă un acord, continuăm să negociem. Nu putem planifica ceremonia de semnare atâta timp cât nu există nimic concret", a mai spus purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite