Rusia s-a răzgândit: a trimis trupe în Kîrgîzstan pe fondul extinderii confruntărilor etnice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Violenţe în Kârgâzstan
Violenţe în Kârgâzstan

Deşi iniţial Kremlinul a anunţat că va trimite doar cinci tone de medicamente şi apartură medicală, considerând confruntările drept o afacere internă a Kîrgîzstanului, duminică Rusia a trimis cel puţin 150 de paraşutişti în Kîrgîzstan, pentru a-şi proteja bazele militare din zonă.

Guvernul din Kîrgîzstan a demisionat/Peşedintele Bakiev a părăsit capitala cu un avion/ Nou bilanţ: cel puţin 47 de morţi

Confruntările etnice continuă să se răspândească în statul din Asia Centrală, numărul total al victimelor ridicându-se la 97 de persoane.

Etnicii uzbeci dintr-un cartier al oraşului Osh susţin că mai multe bande sprijinite de armată incendiază casele oamenilor după care îi împuşcă atunci cand aceştia părăsesc clădirile."Dumnezeu să ne ajute! Ei ucid uzbeci precum animalele. Aproape întreg oraşul este în flăcări", a declarat pentru Reuters, un etnic uzbec.

Activiştii pentru drepturile omului au declarat că autorităţile nu au putut opri violenţele şi, adeseori, acestea se alătură grupurilor înarmate.

"Locuitorii ne apelează şi ne spun că soldaţii trag în ei. Există un orind pentru a trage în jefuitori, dar nu trag în ei", a spus un voluntar de menţinere a păcii în Osh, al doilea oraş ca mărime din Kîrgîzstan.

Kîrgîzstanul, scăldat într-o baie de sânge

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite