Rusia denunţă reacţia "indecentă şi isterică" a Occidentului în legătură cu Siria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a denunţat luni reacţia "indecentă şi isterică" a Occidentului după ce Rusia şi China şi-au exprimat dreptul de veto în privinţa rezoluţiei ONU care condamnă represiunea din Siria, relatează AFP.

"Unele voci din Occident care reacţionează la votul din cadrul ONU sunt indecente şi aproape isterice", a declarat Lavrov în cadrul unei conferinţe de presă.

Duminică, mai mulţi diplomaţi şi experţi occidentali au apreciat că dublul veto rus şi chinez faţă de o rezoluţie referitoare la Siria în Consiliul de Securitate al ONU l-a încurajat pe preşedintele Bashar al-Assad să continue reprimarea feroce a opozanţilor sirieni.

"Un proverb afirmă că cel care se supără are rareori dreptate. Declaraţiile isterice au ca scop să disimuleze ceea ce se întâmplă, respectiv faptul că există mai multe surse de violenţă în Siria", a continuat el.

Aceasta este a doua oară când Moscova şi Beijingul împiedică o rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU, în timp ce represiunea a provocat cel puţin 6.000 de morţi, potrivit militanţilor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite