Rusia: evacuare cu forţa a unor locuitori moscoviţi la -20 grade Celsius

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii străzii sunt primii care pot îngheţa de frig
Oamenii străzii sunt primii care pot îngheţa de frig

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a intervenit în disputa care divizează Rusia de două săptămâni cu privire la expulzări controversate ale locatarilor unui teren parcelat din Moscova, invitând autorităţile să asigure respectarea drepturilor proprietarilor funciari, informează AFP.

"Preşedintele este la curent cu situaţia privind lotizarea din Retchnik", un cartier situat pe malul râului Moscova, a indicat purtătoarea lui de cuvânt, Natalia Timakova, citată de agenţiile ruse de presă.

Retchnik este în centrul unui scandal de 15 zile, după ce unii locuitori ai săi au fost expulzaţi cu forţa, iar casele lor au fost rase cu buldozerele, în timp ce temperatura exterioară era de minus 20 grade Celsius.

"Preşedintele a cerut parchetului şi administraţiei de control a Preşedinţiei să se asigure că drepturile proprietarilor de parcele şi clădiri construite în unele cartiere ale Moscovei sunt respectate", a spus Timakova.

El a cerut, de asemenea, ca autorităţile "să se asigure că decizii anterioare demolării clădirilor erau legale şi a subliniat că este inadmisibil să se transforme reglementarea unor probleme de acest gen într-o campanie de orice fel", a adăugat ea.

Autorităţile judiciare moscovite au lansat în 21 ianuarie o operaţiune de expulzare a locuitorilor cartierului Retchnik, argumentând că locuinţele lor au fost construite ilegal, dar localnicii au opus o rezistenţă îndârjită celor veniţi să-i evacueze, multiplicându-şi acţiunile şi recursurile în justiţie, cu argumentul că drepturile lor sunt încălcate grosolan.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite