Rusia echipează rachete de luptă împotriva armelor spaţiale ale SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comandantul forţelor strategice ale Federaţiei Ruse, Nikolai Solovţov, a declarat ieri, citat de Interfax, că Moscova dezvoltă rachete menite să evite sistemele de apărare antirachetă ce ar putea fi desfăşurate în spaţiu de către Statele Unite ale Americii.

"În prezent echipăm pentru luptă rachete a căror zbor va avea loc în afara zonei de acţiune a sistemelor de apărare antirachetă în spaţiu", a spus generalul rus, preluat de NewsIn. Oficialul a precizat că este vorba de contracararea proiectelor americane de desfăşurare de arme în cosmos.

"Judecând după o analizare a activităţilor americanilor de formare şi dezvoltare de noi armamente, ei consideră spaţiul drept o zonă potenţială de conflicte militare şi de aceea nu renunţă la proiectele de a plasa arme în spaţiu", a adăugat Nikolai Solovţov, potrivit căruia la Moscova se perfecţionază "structura şi componenţa" rachetelor în replică la proiectul de instalare de către SUA a unor elemente ale scutului antirachetă în Cehia şi Polonia.

Oficialul rus a menţionat că până la sfârşitul anului viitor Moscova vrea să dispună de o nouă rachetă intercontinentală RS-24, care poate trece de orice sistem antirachetă, poate fi înarmată cu 10 tipuri de focoase şi va înlocui rachetele intercontinentală vechi, de tip RS-18 şi RS-20.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite