Rusia îşi declară susţinerea pentru Mahmoud Abbas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia şi-a exprimat joi susţinerea faţă de preşedintele palestinian Mahmoud Abbas, contestat de mişcarea islamistă Hamas, şi faţă de procesul de pace cu Israelul pe care Moscova vrea să îl accelereze, relatează AFP, citat de NewsIn.

Susţinerea exprimată faţă de Abbas este cu atât mai importantă cu cât Rusia este singurul membru al Cvartetului pentru Orientul Mijlociu (Uniunea Europeană, ONU, Statele Unite şi Rusia) care are relaţii cu Hamas.

"Vă felicit pentru alegerea ca preşedinte al statului Palestina", a declarat preşedintele rus Dmitri Medvedev, care l-a primit pe Abbas la Kremlin. "Sunt convins că vom lucra împreună într-un mod fructuos, cu atât mai mult cu cât problemele cu care se confruntă regiunea se intensifică, din păcate", a adăugat Medvedev.

"Conducerea rusă îl susţine şi îl sprijină pe preşedintele Abbas, preşedintele legitim al întregului popor palestinian", a subliniat, anterior, şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, ceea ce a generat un val de nemulţumire în Hamas. Menţinerea în funcţie după 8 ianuarie a preşedintelui Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, este contestată de Hamas, mişcarea islamistă care controlează Fâşia Gaza.

Medvedev a amintit şi necesitatea de a respinge "orice formă de violenţă şi terorism", în condiţiile în care Hamas a ameninţat luni că va relua atentatele sinucigaşe vizând Israelul, după încheierea unui armistiţiu de şase luni.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite