Rusia nu crede în încălzirea globală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ruşii contrazic experţii mondiali, spunând că schimbările climatice au cauze naturale. Comunitatea ştiinţifică rusă nu crede că încălzirea globală are ca principală cauză activitatea

Ruşii contrazic experţii mondiali, spunând că schimbările climatice au cauze naturale.

Comunitatea ştiinţifică rusă nu crede că încălzirea globală are ca principală cauză activitatea umană. Cercetătorii ruşi consideră că schimbările climatice actuale fac parte dintr-un ciclu natural şi că omenirea este pe punctul de a intra într-o nouă perioadă de glaciaţiune, semnalează France Presse.

Rusia este cel de-al treilea mare producător de gaze cu efect de seră, după Statele
Unite şi China, conform Convenţiei-cadru a Naţiunilor Unite pentru schimbările climatice. Comunitatea ştiinţifică rusă a ajuns însă la concluzia că încălzirea globală are cauze naturale şi, prin urmare, gazele poluante nu au efect de seră.

În felul acesta, Rusia merge împotriva curentului de reducere a emisiilor poluante, la nivel mondial. "Se spune că încălzirea globală şi topirea permafrostului (sol îngheţat perpetuu, prezent pe 65 la sută din suprafaţa Rusiei) sunt cauzate de activitatea umană. Dar asta e doar o poveste", spune academicianul Vladimir Melnikov, de la Institutul de criosferă din Siberia occidentală, specialist în permafrost.


Academicianul Melnikov, consideră că încălzirea actuală face parte din ciclurile naturale şi că, de fapt, suntem pe punctul de a intra într-o nouă perioadă de glaciaţiune.


Experţii internaţionali sunt de altă părere


Grupul interguvernamental de experţi în schimbările climatice (GIEC), care realizează cea mai vastă cercetare internaţională în acest domeniu, a atenţionat comunitatea ştiinţifică mondială, în noiembrie anul trecut, asupra consecinţelor ireversibile ale încălzirii globale provocate de activităţile omului.

Climatologul rus Iuri Israel, vicepreşedintele GIEC, admite că "activităţile umane au jucat un rol principal" asupra schimbărilor climatice din ultimele trei decenii. Dar el nu este convins de eficienţa obiectivelor de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, impuse prin Protocolul de la Kyoto.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite