Românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru a merge în Turcia după informarea autorităţilor de frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turcia a eliminat vizele pentru români
Turcia a eliminat vizele pentru români

Cetăţenii români care doresc să călătorească în Turcia pentru o perioadă de până la 90 de zile nu mai au nevoie, începând de la 7 ianuarie, de viză de intrare, anunţă Ministerul de Externe.

La data de 7 ianuarie 2010 a fost promulgată legea privind eliminarea vizelor pentru cetăţenii români care doresc să călătorească în Republica Turcia pentru o perioadă de până la 90 de zile, în termen de 6 luni.

Măsura va intra în vigoare după anunţarea autorităţilor de frontieră turce şi este valabilă pentru cetăţenii români posesori de paşapoarte simple. Data intrării în vigoare a legii va fi anunţată de Ministerul de Externe.

MAE recomandă cetăţenilor români care doresc să călătorească în Turcia să deţină, pe lângă paşaport, şi cartea de identitate, unde sunt precizate date suplimentare de identificare. "Au existat cazuri în care cetăţeni români aflaţi pe teritoriul Republicii Turcia au fost reţinuţi de poliţia locală din cauza unor coincidenţe de nume cu ale unor persoane care au comis infracţiuni pe teritoriul acestui stat", precizează instituţia.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite