Roman Polanksi nu va accepta să fie extrădat în Statele Unite - avocat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roman Polanski, reţinut în Elveţia acum două luni, urmărit de justiţia americană în cadrul unei proceduri declanşate în 1977, pentru relaţii sexuale ilegale cu o adolescentă de 13 ani, nu va accepta să fie extrădat în Statele Unite, care îl acuză de un delict comis acum 32 de ani, potrivit avocatului său, Herve Temime, informează Reuters.

Polanski nu a avut parte de un proces corect în Los Angeles. Din aceste motive, dar şi din altele diferite, poziţia sa este invariabilă: nu va accepta să fie extrădat în Statele Unite, a afirmat reprezentantul său legal vineri.

Temime a cerut ca justiţia elveţiană să admită noua sa cerere de eliberare provizorie a clientului său, după ce o solicitare similară a fost respinsă pe 20 octombrie.

Considerăm că Roman Polanski şi-a ispăşit deja pedeapsa, a adăugat acesta.

Potrivit avocatului, regizorul s-a supus, în 1978, la mai multe teste psihologice care au demonstrat că nu prezintă pericol pentru societate şi că Polanski s-a angajat să nu părăsească Elveţia pe timpul procesului de extrădare. 

Cineastul s-a arătat dispus să fie pus sub supraveghere la reşedinţa sa din Gstaad, să poarte o brăţară electronică şi să ofere drept cauţiune o sumă semnificativă, în funcţie de disponibilităţile sale financiare.

Polanski, în vârstă de 76 de ani, îşi petrece zilele singur într-o celulă cu gratii, însă nu se plânge de starea în care se află.

Fără îndoială, situaţia este dificil de suportat pentru soţie şi pentru cei doi fii ai săi, în vârstă de 11 şi 16 ani, care sunt foarte îngrijoraţi pentru el, a menţionat avocatul.

Roman Polanski a fost arestat pe 26 septembrie, la Zurich, unde urma să participe la Festivalul de Film pentru a primi un premiu pentru întreaga carieră, cu un mandat de reţinere american pentru fapte petrecute în 1977, în SUA, şi se află în detenţie provizorie, în aşteptarea extrădării.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite