Reuniune a grupului Bilderberg cu proteste naţionaliste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul Bilderberg a ales în acest an un hotel de lux din apropierea capitalei elene drept loc al întrunirii cu caracter secret. Reuniunea a fost acompaniată, în acest weekend, de protestele naţionaliştilor greci.

Potrivit presei elene, printre participanţi s-au aflat: secretarul american al Trezoreriei, Timothy Geithner, preşedintele Băncii Mondiale, Robert Zoellick, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, regina Sofia a Spaniei, regina Beatrix a Olandei, preşedintele Consiliului Economic al SUA, Larry Summers şi trimisul american pentru Pakistan şi Afganistan, Richard Holbrooke.

Ziaristul rus Daniel Estulin afirmă că a obţinut o broşură a reuniunii în care participanţii afirmau că vor dezbate două  variante ale crizei economice: „o depresiune prelungită şi agonizantă, urmată de decenii de stagnare şi sărăcie” şi „o depresiune intensă, dar scurtă, urmată de o nouă ordine economică mondială, cu mai puţină suveranitate naţională, dar mai eficientă. Potrivit  AP, reuniunea s-ar fi încheiat sâmbătă.

Sute de poliţişti, câteva nave militare şi bărci cu scafandri din trupele de elită au asigurat securitatea întâlnirii. Presa elenă a relatat, de asemenea, că grupul a cerut protecţia a două avioane de luptă F-16 şi a unui elicopter al poliţiei locale.

Comploturi la nivel mondial?

Grupul Bilderberg este o organizaţie ce include lideri politici, oameni de afaceri, academicieni şi ziarişti, care se întruneşte anual începând din 1954. Organizaţia are o agendă globalistă şi afirmă că noţiunea de suveranitate naţională este depăşită.

Din cauza caracterului secret al întâlnirilor şi a refuzului de a prezenta comunicate de presă, grupul a fost acuzat frecvent de comploturi la nivel mondial. Participanţii nu au voie să vorbească despre cele discutate la reuniuni, grupul nu are pagina de web şi nicio întâlnire nu este înregistrată. Participanţii sunt protejaţi de serviciile secrete ale principalelor state reprezentate, în frunte cu CIA.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite