Reţea de extorcare de fonduri a Hamas, descoperită în Israel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia israeliană a arestat, duminică, patru bărbaţi evrei acuzaţi de cooperare în răpirea unui imigrant eritreean în cadrul unei reţele de extorcare de fonduri ce conduce la gruparea islamistă palestiniană Hamas şi militanţi cu baza în Sinai, informează agenţia Xinhua.

Cei patru bărbaţi, acuzaţi că au acţionat în calitate de contact între un arab din Ierusalimul de Est şi familia bărbatului răpit locuind în Tel Aviv, au extorcat 15.000 de dolari, au precizat responsabili din poliţie.

Poliţia israeliană l-a urmărit pe bărbatul din Ierusalimul de Est, Luai Nasser Al-Din, care a trimis banii la Hamas în Ramallah după ce i-a primit de la patru israelieni, timp de o lună după ce s-a descoperit că mari sume de bani erau transferate către Hamas la Ramallah din Ierusalim.

Poliţia bănuieşte că acest caz de răpire face parte dintr-o operaţiune de amploare, potrivit Jerusalem Post.

Cei patru israelieni din zona Netanya, inclusiv un minor, au declarat poliţiei că nu ştiau că banii au fost trimişi la Hamas, afirmaţie pusă la îndoială de către poliţie.

Avocata lui Al-Din, Leah Tsemel, a negat toate acuzaţiile împotriva clientului său. "El neagă totul, absolut totul şi susţine că suma de bani în posesia sa este foarte mică. El neagă că a primit bani de la aceşti bărbaţi", a declarat Tsemel, duminică, pentru poliţia locală.

Deşi este primul caz ce implică evrei israelieni, mulţi imigranţi africani care au încercat să treacă în Israel prin Sinai sunt luaţi ostatici de beduini din peninsulă care contactează apoi familiile lor pentru răscumpărări.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite