Reprezentanţii americani adoptă un text pentru penalizarea Beijingului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camera Reprezentanţilor Statelor Unite a adoptat miercuri un proiect de lege ce prevede măsuri de retorsiune contra Chinei, acuzată de subevaluarea monedei sale, yuanul, pentru a sprijini exporturile sale, transmite AFP.

Aleşii au adoptat textul cu 348 de voturi contra 79 la scurt timp după ce preşedintele Barack Obama a emis din nou critici asupra subevaluării monedei chineze, miercuri în timpul unei deplasări în Iowa. Textul ar permite impunerea de drepturi de vamă penalizând produsele importate din ţări a căror monedă este subevaluată. El a fost aprobat vineri de comisia însărcinată cu chestiuni financiare şi fiscale. El urmează încă a fi aprobat de Senat, notează Agerpres.

"Dacă eu fac presiuni asupra Chinei în legătură cu moneda sa, este pentru că această monedă este subevaluată", a declarat Barack Obama. "Acesta nu este motivul principal al deficitului nostru comercial, dar el contribuie la deficitul nostru comercial", a spus preşedintele american.

Legea propusă ar permite Departamentului american al Comerţului să aplice drepturi de vamă compensatorii, dacă este dovedit, în conformitate cu criterii ale Organizaţiei Mondiale a Comerţului, că un guvern acţionează asupra ratei sale de schimb şi contribuie în acest mod la 'subvenţionarea' exporturilor sale.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite