Radovan Karadzic nu poate scăpa de avocat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul lider politic al sârbilor bosniaci Radovan Karadzic a încercat din nou astăzi să renunţe la avocatul numit pentru a-i reprezenta interesele de către Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie, informează Reuters.

Karadzic a cerut permisiunea de a renunţa la avocatul londonez Richard Harvey, precizând că doreşte să lucreze cu cineva care-i împărtăşeşte "moştenirea şi limba". Judecătorii i-au mai respins o solicitare similară în cursul lunii decembrie.

Fostul lider al sârbilor bosniaci, care s-a declarat nevinovat la toate cele 11 capete de acuzare formulate împotriva sa pentru infracţiuni comise în timpul războiului bosniac (1992-1995), inclusiv responsabilitatea pentru genocidul de la Srebrenica, s-a reprezentat singur şi a boicotat primele trei termene ale procesului său, pentru a câştiga timp ca să-şi pregătească apărarea.

Judecătorii Tribunalul Penal Internaţional i-au desemnat atunci un avocat din oficiu şi au suspendat procesul până în martie, pentru a-i da timp lui Richard Harvey să îşi pregătească cazul.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite