REPORTAJ CNN: Bona torturată în casa lui Gaddafi a scăpat de răni, nu şi de traume! FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu patru luni în urmă, Shweyga Mullah, bona din casa lui Gaddafi, era găsită de reporterii de la CNN mai mult moartă decât vie, încuiată într-un beci, cu răni adânci pe corp şi pe cap, lihnită de foame şi sete. Ea a fost maltratată de soţia lui Hanibal Gaddafi, unul dintre fiii fostului dictator Muammar Gaddafi deoarece a refuzat să bată fetiţa stăpânilor, nepoata colonelului libian, pentru că aceasta plângea.

Povestea ei de atunci a făcut înconjurul lumii, iar tânăra etiopiancă de 30 de ani, Shweyga Mullah, a devenit în scurt timp imaginea brutalităţilor, nenorocirilor care se întâmplau în timpul regimului dictatorului libian, Muammar Gadaffi.

Ea a povestit din nou iadul prin care a trecut timp de un an în casa în care a locuit, alături de fotomodelul Aline şi soţul ei Hannibal Gaddafi.

"Aline şi-a pierdut cumpătul când fiica ei a început să plângă iar eu am refuzat să o bat ca să înceteze. M-a luat în baie, m-a legat de mâini şi de picioare, mi-a pus un caluş în gura, apoi a început să-mi toarne apă clocotită în cap şi pe trup.

image

Durerea era infernală. Îmi amintesc că după ce a terminat tortura, m-a aruncat într-o cameră întunecată şi m-a închis acolo. Dacă nu venea unul din bodyguarzi şi mă ducea la spital, muream acolo.

Rănile se infectaseră atât de tare încât îmi ieşeau viermi din cap. Tot trupul meu era o rană. Medicii m-au consultat, m-au pansat şi mi-au oferit medicamente.

Aline a aflat şi m-a adus înapoi în casă. Nu m-a lăsat să dorm de trei zile, m-a ţinut în frig fără mâncare, fără apă. Şi-a ameninţat oamenii că dacă îmi dau să mănânc vor păţi ca mine. Mă uitam cum mănâncă animalele din curte şi eu nu aveam voie.

Chiar dacă am muncit timp de un an de zile în casa familiei Gaddafi, nu am primit niciun ban. Nora lui Muammar mi-a spus ca eu nu trebuie decât să muncesc", a declarat femeia.

image

Unul dintre colegii ei cu care a lucrat în casa lui Gaddafi a mai amintit că Shweyga Mullah era deseori bătută şi tăiată cu cuţitul.

După ce a fost operată de mai multe ori la un spital din Malta, bona şi-a început o nouă viaţă. Ea locuieşte acum în Malta împreună cu nişte prieteni şi face terapie pentru a scăpa de traume.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite