Qantas a anulat mai multe zboruri în Australia şi Noua Zeelandă din cauza vulcanului Puyehue

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Erupţia vulcanului Puyehue din Chile, sursa: pictures.reuters.com
Erupţia vulcanului Puyehue din Chile, sursa: pictures.reuters.com

Compania aeriană Qantas a anulat duminică mai multe zboruri interne şi legături cu Noua Zeelandă din cauza cenuşii din atmosferă, provenită de la vulcanul chilian Puyehue, relatează AFP.

Rafale puternice de vânt au împins cenuşa la circa 9.400 de kilometri de vulcan, deasupra Pacificului, până în Noua Zeelandă. Vulcanul Puyehue a intrat în erupţie sâmbătă 4 iunie.

O purtătoare de cuvânt a companiei aeriene a anunţat că toate zborurile Qantas programate pentru duminică către şi dinspre insula australiană Tasmania (sud) şi legăturile dintre Australia (Sydney şi Melbourne) şi Noua Zeelandă (Christchurch, Queenstown şi Wellington).

"Deocamdată, măsurile sunt prevăzute doar pentru astăzi", a precizat ea, adăugând că aproximativ 1.500 de pasageri au fost vizaţi de aceste anulări.

"Noi urmărim îndeaproape situaţia şi colaborăm strâns cu autorităţile", a adăugat ea.

Jetstar, compania low-cost filială a Qantas, şi-a anulat la rândul său zboruri spre Tasmania sau Noua Zeelandă. Pe de altă parte, Virgin Australia şi Air New Zealand şi-au menţinut operaţiunile. Compania neozeelandeză a explicat că ajustează rutele şi altitudinea aparatelor sale astfel încât acestea să evite norul de cenuşă. Autorităţile aviaţiei civile din această ţară au avertizat că spaţiul aerian neozeelandez ar putea fi afectat cel puţin o săptămână.

Erupţia vulcanului chilian a determinat anularea a numeroase zboruri în America de Sud în această săptămână.

Puyehue era în stare latentă de jumătate de secol.

Erupţia vulcanului Eyjafjöll în 2010, în Islanda, a determinat cea mai mare închidere a spaţiului aerian din Europa pe timp de pace, cu peste 100.000 de zboruri anulate şi opt milioane de pasageri blocaţi în decurs de o lună.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite