Al Qaeda din Africa de Nord avertizează Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Osama bin Laden
Osama bin Laden

Liderul grupului terorist nord-african al Al-Qaeda le-a cerut forţelor franceze să se retragă din Afganistan, în schimbul siguranţei cetăţenilor francezi răpiţi în Niger.

Cinci cetăţeni francezi şi doi africani au fost răpiţi în Niger, în luna septembrie, iar Abu Musab Abdel Wadoud a transmis, prin intermediul unei înregistrări audio, că eliberarea acestora ar trebui să fie negociată direct cu liderul al-Qaeda, Osama bin Laden.

"Mesajul este foarte clar: nu veţi fi nicăieri în siguranţă, până ce nu vom avea şi noi siguranţă în Palestina, Afganistan, Irak, Somalia şi aşa mai departe.

Dacă nu încetaţi să mai interveniţi în treburile noastre, dacă nu opriţi asuprirea poporului musulman, dacă vreţi pacea cetăţenilor pe care îi ţinem ostatici, trebuie să vă retrageţi forţele din Afganistan cât mai curând posibil, în conformitate cu un calendar care va fi anunţat public.

Dacă respingeţi această ofertă, veţi fi responsabili în ochii poporului vostru
", se arată în mesajul liderului al-Qaeda din Africa de Nord, potrivit Al Jazeera.

Reacţia Franţei

Franţa a declarat vineri ca lucrează la determinarea autenticităţii mesajului de la Abdel Wadoud. Bernard Valero, purtătorul de cuvânt al ministerului de externe francez, a declarat că Franţa este "pe deplin mobilizată", într-un efort de a asigura eliberarea celor şapte ostatici.

"În această situaţie complexă şi delicată, discreţia este o parte importanta a activităţii noastre", a spus Valero.

Herve Morin, care a urmărit îndeaproape criza ostaticilor, a declarat că referirea la Bin Laden este un element nou.

"Retragerea trupelor franceze din Afganistan este un fel de cerere clasică, tradiţională pentru toate tipurile de atacuri", a declarat el radio France Info.

"Nouă însă, este referirea la bin Laden".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite