Proteste pe acoperişul parlamentului din Londra faţă de extinderea aeroportului Heathrow

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci manifestanţi de la asociaţia "Plane Stupid" au reuşit să se caţăre pe acoperişul parlamentului din Londra pentru a protesta faţă de proiectul de extindere a aeroportului londonez

Cinci manifestanţi de la asociaţia "Plane Stupid" au reuşit să se caţăre pe acoperişul parlamentului din Londra pentru a protesta faţă de proiectul de extindere a aeroportului londonez Heathrow.


Primul aeroport european, cu o capacitate de 67 milioane de pasageri anual, are nevoie de încă o pistă de aterizare-decolare, pe lângă cele două existente. Protestul asociaţiilor ecologiste datează de aproape un an şi a culminat miercuri, ziua când se încheia consultanţa publică privind acest proiect, cu urcarea activiştilor chiar pe parlament.

Manifestanţii au fost interpelaţi de poliţie la începutul după-amiezii, puţin după începerea şedinţei săptămânale a primului-ministru, Gordon Brown, la Camera Comunelor. "Mesajul foarte clar pe care îl transmitem manifestanţilor este că, în aceasta ţară, deciziile se iau în Camera Parlamentului, şi nu pe acoperişul lui", a precizat amuzat şeful guvernului.


Activiştii au pretins că sunt turişti


"Industria aeronautică a profitat de un prim ministru slab pentru a manipula raportul asupra aeroportului Heathrow. Acesta nu ţine cont de încălzirea globală şi nici de impactul pe care traficul aerian îl are asupra climei", a spus Richard George, unul dintre activiştii prezenţi. Manifestanţii au explicat că, pentru a pătrunde în parlament, au fentat controlul de securitate de la intrare, dându-se drept turişti.

La începutul acestei săptămâni, alţi patru militanţi, de la Greenpeace, au fost arestaţi de poliţia britanică după ce au reuşit să se caţăre pe un Boeing 747, care tocmai aterizase pe Heathrow. Noul proiect ar permite aeroportului să absoarbă mai mult de 700.000 de mişcări aeriene pe an, faţă de 480.000 câte au loc în condiţiile actuale. (Francisca M. Catană)

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite