Producţia agricolă trebuie să se dubleze până în 2050 pentru că populaţia mondială va creşte enorm

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este "obligatoriu" ca până în 2050 să se dubleze producţia agricolă, pentru a se asigura securitatea alimentară pe plan mondial, a declarat, potrivit Agerpres, preşedintele Fondului Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă (FIDA), Kanayo Nwanze.

"Este obligatoriu să se dubleze producţia pentru că, până în 2050, populaţia mondială va creşte enorm", a spus Kanayo Nwanze într-o conferinţă de presă, cu prilejul reuniunii miniştrilor agriculturii din ţările G8, la Cison di Valmarino, în Italia.

"Aşteptăm, de la ţările G8 şi de la ţările în curs de dezvoltare care sunt prezente aici un plan concret de acţiune şi nu o nouă declaraţie, pentru a asista cu adevărat la o inversare de tendinţă, deoarece agricultura este cheia creşterii economice a ţărilor în curs de dezvoltare iar securitatea alimentară este o cheie a securităţii internaţionale", a adăugat Kanayo Nwanze.

El şi-a exprimat dorinţa ca miniştrii din G8 să ia acest apel "în serios" şi să apară "o creştere continuă a investiţiilor agricole şi a productivităţii".

Reuniunea miniştrilor din ţările G8 (SUA, Rusia, Germania, Japonia, Franţa, Canada, Marea Britanie şi Italia) referitoare la securitatea alimentară se va încheia luni. Sunt invitaţi miniştrii agriculturii, sau reprezentanţii lor, din G5 (Brazilia, China, India, Mexic şi Africa de Sud) şi cei din Argentina, Australia şi Egipt, potrivit sursei citate.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite