Procesul lui Radovan Karadzic s-a reluat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luni în faţa Tribunalului Penal Internaţional pentru crime de război în fosta Iugoslavie a fost reluat procesului împotriva fostului lider politic al sârbilor bosniaci, Radovan Karadzic, în prezenţa acuzatului, care boicotase primele audieri, informează Sydney Morning Herald.

Mă aflu în faţa dumneavoastră nu pentru a-l apăra pe simpul muritor care sunt, ci pentru a apăra măreţia unei mici naţiuni din Bosnia-Herţegovina, care a fost nevoită să sufere timp de 500 de ani, a declarat Radovan Karadzic, la reluarea procesului.

Voi apăra naţiunea noastră şi cauza sa, care este justă şi sacră, a mai adăugat acuzatul, care se apără singur şi pledează nevinovat.

În octombrie 2009, Radovan Karadzic a boicotat primele audieri ale procesului şi a cerut amânarea procesului, afirmând că nu a dispus de timp suficient pentru a-şi pune la punct apărarea

Instanţa de la Haga a ordonat, la 5 noiembrie 2009, ca lui Karadzic să îi fie impus un avocat din oficiu, în persoana britanicului Richard Harvey.

Împotriva lui Karadzic au fost emise 11 capete de acuzare, pentru genocid, crime de război şi crime împotriva umanităţii, comise în timpul războiului din Bosnia (1992-95). Arestat în iulie 2008 la Belgrad, la 13 ani de la inculparea sa de către TPI, Radovan Karadzic riscă pedeapsa cu închisoarea pe viaţă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite