Preşedintele nigerian Umaru Yar'Adua a decedat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele nigerian Umaru Yar'Adua a decedat miercuri la Abuja după ce a dispărut timp de mai multe luni de pe scena politică din cauza unor probleme cardiace, potrivit unei surse prezidenţiale, transmite Agerpres.

"Este adevărat că preşedintele a decedat", a indicat o sursă prezidenţială, confirmând o informaţie apărută în ediţia online a cotidianului local This Day.

Bolnav de mai multe luni, preşedintele Umaru Yar'Adua, 58 de ani, a fost spitalizat în noiembrie în Arabia Saudită mai multe săptămâni înainte de a se întoarce incognito în ţară, practic în momentul când parlamentul a acordat puteri intermediare, la 9 februarie, vicepreşedintelui său Goodluck Jonathan.

Starea de sănătate a preşedintelui a rămas un asemenea secret încât Jonathan a recunoscut public că nu a fost autorizat nici măcar de soţia lui, Turai Yar'Adua, să îl viziteze.
Provenit din Nord, Umaru Yar'Adua a fost ales în 2008, succedându-i lui Olusegun Obasanjo care l-a desemnat succesor în cadrul Partidului Democratic al Poporului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite