VIDEO Preşedintele Coastei de Fildeş a fost reţinut în urma unei intervenţii în forţă a unor trupe speciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele în execrciţiu al statului african Coasta de Fildeş, Laurent Gbagbo, a fost arestat luni de către forţele preşedintelui recunoscut Alassane Ouattara, relatează AFP şi AP.

"Laurent Gbagbo  a fost arestat de Forţele republicane din Coasta de Fildeş (FRCI, pro-Ouattara) şi condus la Hotel Golf de către FRCI", a anunţat ambasadorul Franţei, Jean-Marc Simon.

Laurent Gbagbo a fost arestat luni în reşedinţa sa din Abidjan de forţele rivalului său Alassane Ouattara. O purtătoare de cuvânt a lui Ouattara a menţionat că Gbagbo se află la hotelul Golf împreună cu soţia sa Simone.

Anterior, un consilier al lui Gbagbo aflat în Franţa declarase, pentru Reuters, că forţele speciale franceze l-au reţinut pe acesta la reşedinţa sa şi a fost predat liderilor rebeli.

Preşedintele Coastei de Fildeş, Laurent Gbagbo, al cărui mandat s-a încheiatm refuză de patru luni să îi predea puterea noului preşedinte ales Alassane Ouattara.

Începând de duminică, puţin înainte de ora 17.00 până la aproximativ 01.00 dimineaţa, luni, misiunea ONU şi forţa franceză Licorne au lansat atacuri cu rachete în special spre reşedinţa lui Gbagbo, precum şi spre palatul prezidenţial.

Luni dimineaţa, în cartierul unde se află reşedinţa lui Gbagbo, din Abidjan, au avut loc lupte la sol, cu arme grele şi uşoare între trupele lui Gbagbo şi cele ale preşedintelui ivorian ales şi recunoscut de comunitatea internaţională, Alassane Ouattara.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite