Presa internaţională: "Hugo Chevez este în stare critică!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, care a fost internat la începutul lunii în Cuba pentru abces pelvin, şi-a mărit perioada de şedere din cauza stării de sănătate precare, potrivit publicaţiei El Nuevo Herrald.

Oficialul venezuelean, care a fost văzut ultima dată în public la 9 iunie şi auzit la 12 iunie, într-o intervenţie telefonică la postul naţional de televiziune, a  declarat că rezultatele analizelor medicale arată că nu este vorba despre o boală malignă. Cu toate acestea, potrivit sursei citate, starea lui este critică: "Nu e grav, dar critică, într-o situaţie complicată".

Un oficial al Serviciilor Secrete Americane, citat de un ziar din Miami şi care a dorit să rămână în anonimat, a declarat că liderul socialiştilor din Venezuela suferă de cancer de prostată, variantă neconfirmată de înaltele oficailităţi sud-americane.

Ceea ce este sigur, este că familia sa a plecat de urgenţă în Cuba, cu un avion militar, pentru a fi alături de Chavez, fapt confirmat în urmă cu câteva ore chiar de preşedinte pe contul său de Twitter:  "Au venit să mă viziteze fiica mea Rosines şi nepoţii! Ce fericire să primesc atâta baie de iubire! Sunt binecuvântat de Dumnezeu".

Pentru a pune capăt zvonurilor cu privire la starea de sănătate a preşedintelui, fratele lui Hugo,  Adan Chávez, a declarat la o televiziune că acesta se recuperează bine. "Preşedintele este un om puternic", a declarat Adan, menţionând că ar putea părăsi Cuba peste 10-12 zile.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite