Preot şi posibil laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 2011 a abuzat sexual un copil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Francois Houtart, sociolog belgian şi preot catolic, acum în vârstă de 85 de ani, a recunoscut că în urmă cu 40 de ani a abuzat sexual cu copil de 8 ani.

Cazul a ieşit la suprafaţă când sora victimei sale a reacţionat împotriva campaniei care se duce pentru a-l nominaliza pe Francois Houtart la Premiul Nobel pentru Pace în 2011, informează Daily Mail.

Aceasta a povestit autorităţilor bisericeşti din Belgia că incidentul asupra fratelui ei s-a petrecut în anul 1970 când preotul stătea în casa lor: "A intrat de două ori în camera lui pentru a-l viola. Înainte de a treia oară, băiatul a mers şi le-a povestit părinţilor".

Houtart a declarat publicaţiei belgiene "Le Soir" că l-a atins de două ori în părţile intime, şi a catalogat incidentul ca "nechibzuit şi iresponsabil". El a fost iertat de părinţii acestuia şi îndrumat să rămână în domeniul preoţiei şi să-şi continue activitatea academică în sociologie religioasă.

Preotul a cerut să fie suspendată campania pentru susţinerea lui la Premiul Nobel pentru Pace de anul viitor. Momentan se află în Ecuador şi refuză să răspundă la telefoane şi e-mailuri.

Houtart a fost un proeminent activist al lumii a treia şi preşedinte al unei agenţii de dezvoltare fondată în 1976, Centrul Tricontinental. A fost profesor de sociologie la Universitatea Catolică din Bruxelles, din 1958 până în 1990. El a participat la al doilea Conciliu Vatican timp de trei ani, începând cu 1962.

Houtart este cel mai mare din cei 14 frati şi nepot al lui Henry Carton de Wiart, un pionier al Partidului Catolic şi prim-ministrul belgian în perioada 1920-1921.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite