"Praful galben" din China închide şcolile sud-coreene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Praful galben" din China, recunoscut ca un amestec de nisip şi praf toxic, a ajuns, ieri, în Coreea de Sud, acoperind majoritatea suprafeţei ţării, potrivit "The Independent".

"Praful galben" din China, recunoscut ca un amestec de nisip şi praf toxic, a ajuns, ieri, în Coreea de Sud, acoperind majoritatea suprafeţei ţării, potrivit "The Independent".

Autorităţile au decis, în consecinţă, închiderea grădiniţelor şi a şcolilor, iar producătorii de cipuri de memorie au luat măsuri speciale de securitate.

Autorităţile de la Seul au transmis, la sfârşitul săptămânii trecute, o avertizare de "praf galben", iar ieri au luat decizia închiderii grădiniţelor şi a şcolilor. De asemenea, părinţii au fost sfătuiţi să-şi ţină copiii în casă, având în vedere sistemul imunitar mai slab al acestora.


Reprezentanţii Hynix Semiconductor Inc, al doilea mare producător de cipuri de memorie din lume, au apelat la sisteme suplimentare de filtrare a aerului. De asemenea, angajaţii au făcut "duşuri de aer" mai lungi, pentru ca praful să nu contamineze liniile de producţie sau să dăuneze cipurilor.


Potrivit unui oficial al Administraţiei Meteorologice din Coreea de Sud, furtuna de nisip galben, care a lovit inclusiv zone ale Japoniei, începuse, ieri, să se risipească.


Furtunile de "praf galben" apar în Deşertul Gobi şi sunt formate din prafuri ce includ metale grele şi substanţe toxice "culese" din zonele industriale ale Chinei. Acest fenomen afectează an de an Peninsula Coreeană şi părţi ale Japoniei, provocând pagube de milioane de dolari şi chiar pierderi de vieţi omeneşti. Institutul de Mediu din Coreea estimează că "praful galben" ucide anual 165 de sud-coreeni şi îmbolnăveşte alte 1,8 milioane.


În ultimii ani s-a constatat o creştere a frecvenţei şi toxicităţii furtunilor de "praf galben", ca urmare a dezvoltării economice rapide a Chinei. Aceste furtuni au devenit un factor al accentuării tensiunilor dintre China şi vecinii săi. (Cristina Bucureasa)

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite