Piraţii somalezi au deturnat un petrolier rusesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O barcă aparţinând piraţilor somalezi în Golful Aden
O barcă aparţinând piraţilor somalezi în Golful Aden

Un petrolier rusesc, cu petrol în valoare de 57,4 milioane de dolari şi 23 de membri ai echipajului la bord, a fost deturnat de piraţii somalezi. Rusia a trimis o navă de război pentru a rezolva problema, anunţă ABC News.

Piraţii au avertizat că în cazul în care va avea loc vreo tentativă de salvare a petrolierului viaţa echipajului va fi pusă în pericol. Unul dintre piraţi a spus că nava se va deplasa către coasta centrală a Somaliei.

"Orice încercare de salvare a navei va pune în pericol echipajul. Nava va fi ancorată la Garacad", a spus un pirat pentru Reuters, adăugând că este prea devreme pentru a vorbi de răscumpărare.

Vasul călătorea sub steag liberian din Sudan către portul chinezesc Nigbo cu 86.000 de tone de petrol la bord, deţinut de rafinăria Unipec din China, potrivit unei surse citată de ABC News.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Rusia, Alexei Kuznetov, a declarat că "o navă de război rusească se îndreaptă către petrolier."

Reprezentantul permanent la NATO, Dmitri Rogozin, a spus că nava de război nu va ataca pentrolierul pentru că viaţa echipajului are prioritate. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite