Piraţii somalezi au capturat un petrolier sud-coreean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O barcă aparţinând piraţilor somalezi în Golful Aden
O barcă aparţinând piraţilor somalezi în Golful Aden

Un petrolier sud-coreean a fost capturat de piraţi, potrivit unui anunţ făcut de Forţa Navală a Uniunii Europene, citat de CNN.

Piraţii somalezi au capturat petrolierul duminică, în apropierea coastei somaleze, în afara zonei în care operează Uniunea Europeană.

Agenţia oficială de ştiri a Coreei de Sud Yonhap a anunţat că petrolierul Samho Dream se afla în drum către SUA dinspre Irak. La bord se aflau 24 de membri ai echipajului: 5 sud-cooreeni şi 19 filipinezi.

"Navele care operează în apele somaleze sunt adesea acompaniate de escorte private sau guvernamentale din cauza activităţii piraţilor în zonă, dar acest petrolier nu avea forţe de securitate la bord pentru că nu opera în ape frecventate de piraţi", mai anunţă agenţia de presă sud-cooreană.

Guvernul a anunţat că nu negociază cu piraţii. Valero Energy Corp., compania care deţine petrolierul, nu a anunţat cât petrol se afla la bordul vasului, dar purtătorul de cuvânt Bill Day a precizat că o navă de o asemenea capacitate în mod normal are la bord aproximativ 2 milioane de barili.

La preţurile actuale, încărcătura navei Samho Dream ar putea valora aproximativ 170 milioane de dolari.


În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite