Pilot de la Lufthansa: "Dacă noi ne prăbuşim, toată compania se duce în jos"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Joerg Handwerg explică de ce piloţii Lufthansa au intrat în grevă
Joerg Handwerg explică de ce piloţii Lufthansa au intrat în grevă

În timp ce compania Lufthansa rămâne în grevă, pilotul Joerg Handwerg explică de ce el şi colegii lui au luat decizia să nu zboare în această săptămână.

"Acest conflict a început când Lufthansa a făcut cea mai mare cifră de afaceri vreodată, în anul 2007."

"Ca angajaţi ai companiei, evident că voiam şi noi o parte din acest imens profit. În 2009, Lufthansa a spus că au fost loviţi de recesiune. Au spus că trebuie să economisească un miliard de euro pe an. Dar Lufthansa este una dintre cele mai profitabile companii aeriene din lume. Folosesc recesiunea ca pe o scuză pentru a tăia costurile şi salariile noastre.", a spus căpitanul Joerg Handwerg.

Pilotul care a vorbit pentru BBC, a spus că Lufthansa a cumpărat recent Austrian Airlines şi că au nevoie de bani pentru a investi în noua achiziţie. "Au nevoie de bani pentru a o transforma într-o afacere profitabilă. În timp ce aceşti bani îi iau din salariile noastre. "

"Salariile noastre au fost tăiate automat cu 12% anul trecut. Asta a fost trecut în contractele noastre. I-am spus conducerii că suntem dispuşi să discutăm despre mărirea productivităţii noastre pentru aceeaşi sumă pe care o aveam. Oricum, vrem mai multă siguranţă a locului de muncă."

Căpitanul Joerg Handwerg, precum colegii lui, îşi simte ameninţat locul de muncă de către piloţii veniţi de la companiile cumpărate de Luthansa:  "Joburile noastre sunt ameninţate de piloţii din Austria, Elveţia şi Marea Britanie. Pentru că acele companii ale lor care au falimentat - Austrian Airlines, Swiss Air şi British Midlands - au fost cumpărate de Lufthansa, ei vor accepta orice condiţii pentru a-şi păstra locurile de muncă. "

Nu vreau să spun cât câştig pentru că se va transforma totul într-o discuţie stârnită de invidie. Dar salariul unui copilot de la Lufthansa începe de la 60.000 de euro pe an, iar eu sunt acum căpitan. Câştigăm bani mulţi, dar avem şi o responsabilitate foarte mare. Noi ţinem în mâinile noastre vieţile a peste 500 de oameni aproape la fiecare zbor. Dacă ne prăbuşim, toată compania se duce în jos.
", a declarat Joerg Handwerg pentru BBC.

Pilotul mărturiseşte că nu îi place că au trebuit să declanşeze greva. "Ultima dată când am, făcut grevă a fost în 2001. Dar cum Lufthansa refuză acum să coopereze, nu avem altă soluţie."

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite