Phenianul avertizează: Exerciţiile militare ale imperialiştilor americani şi ale marionetei sud-coreene duc la război

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coreea de Nord a tras mai multe obuze de artilerie peste graniţa sa de vest, dintre care o parte ar fi lovit insula sud-coreană Yeonpyeong
Coreea de Nord a tras mai multe obuze de artilerie peste graniţa sa de vest, dintre care o parte ar fi lovit insula sud-coreană Yeonpyeong

Phenianul a avertizat vineri că exerciţiile militare ale Coreei de Sud şi Statelor Unite, care încep în weekend, vor aduce Peninsula în pragul războiului, relatează agenţia oficială KCNA, citată de CNN.

"Situaţia din Peninsula Coreea se apropie de pragul războiului, din cauza planului nesăbuit al elementelor incitatoare de a organiza din nou exerciţii militare vizând DPRK (Coreea de Nord n.r.)", scrie agenţia.

Aceste exerciţii militare "ale imperialiştilor americani şi ale marionetei lor belicoase sud-coreene" sunt îndreptate împotriva Coreei de Nord, mai spune agenţia de presă a regimului de la Phenian.

Avertismentul intervine în condiţiile în care Lee Hee-won, un consilier prezidenţial însărcinat cu problemele de securitate, a fost numit noul ministru al apărării, după ce Kim Tae-young şi-a dat demisia cu o zi înainte.

Marţi, pentru prima dată după Războiul din Coreea (1950-1953), Coreea de Nord a bombardat o zonă cu locuinţe civile din Coreea de Sud.  Doi militari şi doi civili sud-coreeni au murit şi alte 16 persoane au fost rănite, pe insula Yeonpyeong. Sudul a ameninţat cu lovituri în replică.

Miercuri, Statele Unite şi-au anunţat sprijinul faţă de Coreea de Sud, afirmând că începând de duminică până miercuri vor efectua împreună manevre aeronavale, la care participă şi un portavion.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite