Petraeus: Grupul islamist responsabil de atentatele din Mumbai încearcă să comită şi alte atentate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul islamist armat activ în Pakistan, Lashkar-e-Taiba (LeT), acuzat de Statele Unite ale Americii (SUA) că ar fi organizat atentatele de la Mumbai din noiembrie anul trecut, "încearcă să comită şi alte atentate", a declarat vineri comandantul forţelor americane din Asia Centrală şi Orientul Mijlociu, generalul David Petraeus, citat de AFP.

"Credem că Lashkar-e-Taiba, grupul responsabil pentru atentatele de la Mumbai (soldate cu 174 de morţi), încearcă să provoace şi mai multe pagube şi să comită şi alte atentate", a declarat generalul David Petraeus în cadrul unei audieri în Congres.

Responsabilul militar american a precizat că lumea se poate aştepta la acest lucru de la "extremiştii care vor să provoace tensiuni şi să deturneze Pakistanul de la ameninţarea extremistă internă", informează Agerpres.

India, SUA şi Marea Britanie acuză LeT de organizarea atacurilor de la Mumbai. De asemenea, New Delhi a denunţat complicitatea serviciilor de informaţii pakistaneze în organizarea atentatelor din noiembrie 2008.

Atât LeT, cât şi autorităţile de la Islamabad au negat, dar Pakistanul a recunoscut că atentatele au fost plănuite "în parte" pe teritoriul său, notează AFP.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite