42 de morți într-un accident de autobuz în Peru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un autobuz ce transporta fermieri a căzut într-o râpă într-o zonă muntoasă din Peru
Un autobuz ce transporta fermieri a căzut într-o râpă într-o zonă muntoasă din Peru

Un autobuz ce transporta fermieri din Quechua şi comercianţi care se întorceau acasă de Crăciun a căzut de la o înălţime de 80 de metri într-o râpă din sudul Munţilor Anzi din Peru. Accidentul a dus la moartea a 42 de persoane şi rănirea a cel puţin altor 10, potrivit autorităţilor locale, informează AP.

Incidentul s-a produs la primele ore ale dimineţii, la 610 kilometri sud-est de Lima, într-o zonă izolată.

Autobuzul este complet distrus pe fundul râpei, iar cel mai rău este faptul că suntem izolaţi aici, aşa cum se întâmplă în majoritatea oraşelor din Peru, fără vreo posibilitate de comunicare, a declarat Cornelio Coaquira, primarul oraşului Velille.

Victimele au fost transportate cu camionul până la Espinar, unde medicul i-a solicitat guvernatorului asigurarea combustibilului pentru singura ambulanţă a oraşului.

Nu se cunoaște deocamdată cauza accidentului, este în curs de investigare, a declarat Alberto Palomino de la Poliţia Autostrăzii Cusco. Potrivit acestuia, numărul victimelor se ridică la 42.

Directorul unităţii medicale din Espinar, Dr. Gabriela Cardenas, a declarat că la centru au fost primite 10 persoane rănite, iar cel puţin 2 pacienţi erau în stare critică şi a fost necesar să fie transportaţi la un spital mai mare.

Edison Olivares, un profesor de la Şcoala din Velille, a precizat că zona unde a avut loc accidentul se afla într-o stare foarte proastă, prezentând multe denivelări.

Accidentele de pe autostradă sunt foarte frecventa în Peru, din cauza neatenţiei şoferilor, stării proaste a drumurilor şi lipsei unei legislaţii rutiere adecvate.

Statisticile oficiale arată că accidentele rutiere fac aproximativ 3.500 de victime anual.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite