Păsările din America de Nord, afectate de schimbările climatice / studiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Schimbările climatice ameninţă păsările din America de Nord
Schimbările climatice ameninţă păsările din America de Nord

Schimbările climatice riscă să sece preriile umede din America de Nord, unde trăiesc numeroase specii de păsări de apă, şi să le compromită posibilitatea de a-şi face cuiburi, potrivit unui studiu publicat în revista americană Bio Science.

Câmpiile umede care se întind din nordul Statelor Unite până în Canada şi unde trăiesc numeroase specii de raţe şi păsări de apă, ar putea seca dacă temperatura va creşte cu patru grade Celsius, potrivit studiului.

Un astfel de scenariu va avea consecinţe majore asupra ecosistemelor câmpiilor umede, cu o diminuare a volumelor de apă şi cu o modificare a florei, potrivit cercetătorilor.

Anumite zone de prerie din America de Nord ar deveni prea uscate pentru păsările de apă, în timp ce altele nu vor fi suficient de umede pentru a le găzdui cuiburile, subliniază Carter Johson, unul dintre autorii studiului.

Păsările care trăiesc în zonele umede au nevoie să stea un timp minim în apă pentru a-şi completa ciclul de viaţă. Raţele sălbatice, spre exemplu, trebuie să stea cel puţin 80 de zile la suprafaţă pentru a învăţa să zboare.

Preriile umede sunt extrem de vulnerabile la schimbările climatice şi mai puţin rezistente decât credem. Este greu de imaginat cum să menţinem nivelul actual al populaţiilor de păsări de apă în aceste condiţii climatice modificate, notează Glenn Guntenspergen, un alt autor al studiului.

Studiul a fost realizat de cercetătorii de la Institutul american de Geofizică (USGS) şi de Universitatea din Dakota de Sud.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite