Parisul consideră închis dosarul referitor la repatrierea romilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, Pierre Lellouche, a declarat miercuri că Parisul consideră închis dosarul referitor la repatrierea romilor, în urma deciziei Comisiei Europene de a renunţa la procedura de infringement împotriva Franţei.

"Comisia are dreptul de a cere explicaţii atunci când există îndoieli privind aplicarea dreptului european, a explicat el.", potrivit Mediafax.

"În prezent, vorbim despre necesitatea de a construi spitale, şcoli şi locuinţe începând cu ţările de origine, (deoarece) soluţia nu este de a vedea romii circulând în toată Uniunea Europeană, ci să aibă o viaţă normală în ţările de origine", a afirmat secretarul de stat francez.

Viviane Reding, comisarul european pentru Justiţie, a reafirmat că procedura de sancţionare a Franţei nu este decât "suspendată" şi că aceasta va fi anulată abia atunci când legislaţia acestei ţări va fi efectiv modificată.

"Guvernul francez şi-a prezentat proiectele de schimbare a legislaţiei sale, recunoscând, astfel, că se afla în infracţiune", a subliniat ea.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite