Papa Benedict al XVI-lea face apel la toleranţă faţă de imigranţii alungaţi de foamete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Papa Benedict al XVI-lea a transmis mesajul de Crăciun
Papa Benedict al XVI-lea a transmis mesajul de Crăciun

Papa Benedict al XVI-lea a lansat vineri, în tradiţionalul mesaj 'Urbi et Orbi' rostit de Crăciun din balconul Bazilicii Sf. Petru din Vatican, un apel la toleranţă faţă de imigranţi, persoane afectate de foamete, intoleranţă şi degradarea mediului, spunând că societatea actuală este profund marcată de durerea războaielor şi conflictelor.

"În faţa exodului celor care emigrează din locurile lor şi care sunt duşi departe de foamete, intoleranţă şi degradarea mediului, Biserica este o prezenţă care cere deschidere", a declarat Suveranul Pontif, într-o formă fizică vizibil bună, după ce joi seara a fost atacat de o femeie cu afecţiuni psihice, în Bazilica Sf. Petru, relatează France Presse şi Associated Press.

Papa a transmis "Crăciun Fericit" în peste 50 de limbi, inclusiv în limba română.

Citiţi şi:

VIDEO O busculadă l-a făcut pe papă să cadă înainte de slujba de miezul nopţii la Vatican

Atacul asupra Papei Benedict al XVI-lea a fost premeditat

Atacuri anterioare asupra pontifului


Papa a mai spus, printre altele, că societatea actuală este actualmente "profund marcată de o gravă criză economică, însă mai ales de una morală, şi de rănile dureroase ale războaielor şi conflictelor".

Potrivit purtătorului de cuvânt al Vaticanului, reverendul Federico Lombardi, în incidentul produs joi seară, femeia care a depăşit cordonul de securitate şi l-a bruscat pe Suveranul Pontif, numită Susanna Maiolo, are 25 de ani şi nu era înarmată în momentul atacului, iar după incident ea a fost dusă la o clinică pentru tratament de specialitate.

Acesta este al doilea an consecutiv în care mesa de Crăciun de la Bazilica San Pietro de la Vatican este perturbată de un incident legat de condiţiile de securitate. Anul trecut, la finalul slujbei de Crăciun, o femeie a depăşit cordoanele de securitate, însă a fost imobilizată de forţele de ordine înainte de a ajunge la Papă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite