Oscar pentru Penelope Cruz - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de astăzi scrie despre decernarea premiilor Oscar, răpirea unui oficial pakistanez sau deciziile din cadrul companiei Yahoo. Printre alte subiecte se mai numără şi un posibil embargo împotriva Israel şi Hamas sau deciziile luate de Benjamin Netanyahu.

Actriţa spaniolă Penelope Cruz a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar feminin cu filmul Vicky Cristina Barcelona de Woody Allen, devenind prima actriţă din Spania recompensată cu un premiu Oscar. Animaţia WALL-E a câştigat premiul Oscar la categoria rezervată lungmetrajelor, iar Oscarul pentru cel mai bun scurtmetraj de animaţie a revenit filmului La Maison en Petits Cubes. Dustin Lance Black a câştigat premiul Oscar la categoria rezervată celui mai bun scenariu original cu filmul Milk, iar Simon Beaufoy a obţinut premiul Oscar la categoria cel mai bun scenariu adaptare, cu film Slumdog Millionaire, potrivit The New York Times.

Un oficial pakistanez, Kushal Khan, a fost răpit de către o persoană înarmată. Acesta face parte din administrarea unei provincii cu probleme, Swat şi a fost răpit în momentul în care se îndrepta către Mingora, oraşul principal din Swat, potrivit unui martor. Pe de altă parte, surse talibane au spus că Kushal Khan este un "musafir" şi că va fi eliberat curând. Rebelii au negociat cu guvernul o încetarea permanentă a focului în Swat, anunţă BBC.

Compania Yahoo ar putea începe săptămâna printr-o reorganizare majoră. CEO-ul companiei, Carol Bartz este în căutare de câteva persoane pentru posturi executive. Noul preşedinte a admis că sunt "chestiuni fundamentale" de care trebuie să se ocupe în lunile următoare dacă Yahoo vrea într-adevăr să concureze cu Google pe viitor, anunţă DailyTech.

Grupul Amnesty International a cerut un embargo al armelor
împotriva Israel, Hamas şi a altor grupări palestiniene care afc uz de arme. Grupul care se ocupă de drepturile omului a spus că deţine dovezi că atât Israelul, cât şi Hamas au folosit arme importate pentru a ataca populaţia civilă. Pe de altă parte, Israel şi Hamas au respins concluziile raportului, în care Amnesty acuză de crime de război, potrivit BBC.

Benjamin Netanyahu discută cu Tzipi Livni, liderul partidului Likud din Israel, a fost însărcinat de preşedintele Shimon Peres să formeze guvernul. El i-a propus liderului formaţiunii Kadima, Tzipi Livni, să participe la constituirea unui cabinet "cât mai larg posibil". Netanyahu crede că astfel va putea controla mai bine procesul de pace şi ameninţarea din partea Iranului, notează Bloomberg.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite