Osama bin Laden: Statele industrializate sunt responsabile de schimbarea climei în lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Osama ben Laden
Osama ben Laden

Osama bin Laden, liderul reţelei Al-Qaeda, a acuzat statele industrializate că sunt responsabile de schimbarea climei în lume şi a cerut boicotarea dolarului pentru a pune capăt "sclavagismului american", potrivit unui mesaj difuzat vineri de canalul de televiziune panarab Aljazeera.

Toate naţiunile industrializate, în special marile naţiuni, sunt responsabile de încălzirea climei, a declarat Osama bin Laden în acest nou mesaj audio, al doilea transmis în decurs de cinci zile, potrivit televiziunii panarabe.

Citiţi şi:

Bin Laden: "Dacă noi nu trăim în pace, nici America nu va trăi!"
False profeţii despre viitor
Familia lui Osama ben Laden, ostatică în Iran

Discutarea schimbărilor climatice nu este un subiect intelectual, remarcă liderul Al-Qaeda, care a evocat rareori ecologia în mesajele sale.

Bin Laden denunţă cu această ocazie fosta administraţie a preşedintelui american George W.Bush, care nu a semnat protocolul de la Kyoto privind schimbarea climatică: Bush junior şi Congresul au respins acest protocol pentru a satisface interesele marilor companii, reproşează liderul terorist.

Liderul reţelei teroriste l-a citat pe lingvistul Noam Chomsky, despre care susţine că a avut dreptate când a comparat politicile SUA cu cele ale mafiei.

Trebuie să oprim utilizarea dolarului şi să-l înlăturăm. Ştiu că aceasta va avea repercusiuni enorme, dar acesta ar fi singurul mijloc de a elibera umanitatea de sclavagismul Americii şi de companiile acesteia, se mai arată în mesaj.

Liderul Al-Qaeda a revendicat, la 24 ianuarie, într-o scurtă înregistrare audio, tentativa eşuată de atentat comisă în ziua de Crăciun asupra unui avion american şi a ameninţat SUA cu noi atacuri dacă vor continua să sprijine Israelul. Liderul reţelei teroriste i-a adus un omagiu lui Umar Farouk Abdulmutallab, tânărul nigerian care a încercat la 25 decembrie 2009 să detoneze un avion ce efectua un zbor între Amsterdam şi Detroit.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite