Osama bin Laden a „aprobat personal” atacuri asupra Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Experţii serviciilor de informaţii occidentale au lansat o anchetă în urma unor rapoarte confom cărora Osama bin Laden a aprobat personal atacuri teroriste în Marea Britanie, Franţa şi Germania.

Agenţii sunt de părere că, în urmă cu câteva luni, bin Laden s-a folosit de curieri pentru a le transmite membrilor al-Qaeda că vrea atacuri asupra a trei ţinte europene în „stil Bombay”, adică după modelul atacurilor din noiembrie 2008, când un comando de islamişti a atacat simultan mai multe obiective în capitala economică a Indiei, făcând 163 de victime.

De altfel, teroriştii care urmau să participe la noul complot s-ar afla deja în Europa, iar alţii ar putea ajunge în spaţiul comunitar folosind paşapoarte europene. Dacă această ipoteză este adevărată, asta ar însemna că liderul al-Qaeda îşi asumă un rol operaţional în ciuda pericolului la care se expune, notează Daily Telegraph.

În ultima lună, CIA  a intensificat atacurile cu drone contra insurgenţilor din zonele tribale pakistaneze, în încercarea de a dejuca atentatele contra Europei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite