Obama avertizează liderii G20 în privinţa reducerilor bugetare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american Barack Obama a lansat un avertisment în privinţa reducerii prea rapide a datoriilor publice, spunând că ar putea fi pusă în pericol redresarea economică.

Într-o scrisoare adresată liderilor ţărilor membre organizaţiei G20, Obama a precizat că, în timp ce este importantă punerea în aplicare a unor planuri pentru reducerea deficitelor, retragerea timpurie a stimulilor economici este periculoasă.

Grupul celor douăzeci de miniştri ai finanţelor şi ai guvernatorilor băncilor centrale se vor întâlni în Toronto, pe 26 iunie, pentru a "proteja şi consolida redresarea economică".

"Trebuie să acţionăm împreună pentru o recuperare mai solidă. Trebuie să ne angajăm să restabilim sustenabilitatea finanţelor publice pe termen mediu şi să finalizăm procesul de reformă şi stabilizare a sectorului financiar", se arată în scrisoarea trimisă de Obama.

Conform BBC, scrisoarea exprimă reţinerea administraţiei SUA faţă de schimbările recente din politica economică europeană.

"Pentru multe dintre ţările membre ale grupului, în special în Europa, stimularea redresării economice prin folosirea finanţelor publice a fost depăşită de preocupările legate de stabilizarea datoriei publice."

Într-o aparentă aluzie la adresa Chinei, Obama a subliniat şi importanta cotaţiilor de schimb valutar determinate de piaţă pentru a asigura o economie globală echilibrată.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite