ONU: reuniunea liderilor mondiali, marcată de frustrare şi turbulenţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Organizatia Natiunilor Unite
Organizatia Natiunilor Unite

Revoltele democratice din lumea arabă şi cererea palestinienilor de aderare la Naţiunile Unite au stârnit emoţie şi speranţă la reuniunea de anul trecut a liderilor mondiali. Dar, cu războiul ce face ravagii în Siria, cererea palestiniană a fost marginalizată.

Protestele mortale provocate de filmul "Inocenţa musulmanilor" fac ca starea de spirit în timp ce începe Adunarea Generală a ONU de anul acesta să fie de frustrare şi dezamăgire, relatează AFP.

Cei peste 120 de lideri care se întâlnesc în această săptămână la Adunarea Generală şi în cursul evenimentelor pe marginea ei, vor fi, de asemenea, preocupaţi de posibilitatea unei lovituri israeliene împotriva instalaţiilor nucleare ale Teheranului, de incursiunile Al-Quaeda în regiunea Sahel din Africa de Vest şi de primul declin din ultimii ani al ajutorului internaţional destinat ţărilor în curs de dezvoltare pentru a combate sărăcia.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a declarat că sesiunea ministerială, ce începe marţi, are loc într-un "moment de criză şi de tranziţie".

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite