ONU: Un ajutor militar pentru operaţiunile umanitare din Libia nu mai este de actualitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O asistenţă pentru operaţiunile umanitare din Libia acordată de forţele militare nu mai este de actualitate şi nu va mai putea fi decât în ultimă instanţă, a declarat astăzi un oficial al ONU. 

ONU are un punct de lucru la Benghazi, fieful rebeliunii libiene, iar acest lucru îi permite să evalueze necesităţile civililor afectaţi de luptele din regiune. Până în prezent, peste 136.000 de persoane au primit deja ajutor alimentar prin Programul Alimentar Mondial, transmite Mediafax.

"Recursul la forţele militare nu trebuie să aibă loc decât în ultimă instanţă", a explicat purtătoarea de cuvânt a Biroului de coordonare a afacerilor umanitare al ONU (Ocha), Elisabeth Byrs.

Ea a atras atenţia că "asistenţa umanitară trebuie să fie neutră, imparţială". "Nu am avut nevoie de aşa ceva până în prezent", a spus aceasta. 

"Facem în aşa fel încât să răspundem nevoilor populaţiei fără sprijin militar", a subliniat purtătoarea de cuvânt. Ea admis că ar putea să se apeleze la acest ajutor, dar numai "în cel mai grav scenariu".

Uniunea Europeană şi NATO colaborează În pregătirea unei operaţiuni umanitare în Misrata.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite