VIDEO Peste 100 de persoane arestate la Copenhaga

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproximativ 100 de manifestanţi au fost arestaţi la Copenhaga
Aproximativ 100 de manifestanţi au fost arestaţi la Copenhaga

Peste 100 de persoane au fost arestate miercuri dimineaţă la Copenhaga, în faţa Bella Center, unde se desfăşoară conferinţa ONU privind clima, a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei, transmite AFP.

Aproximativ 5.000 de manifestanţi au început miercuri un marş înspre Bella Center la apelul grupului Climate Justice Action, potrivit poliţiei.

Obiectivul nostru este să intrăm paşnic, pe alte căi, în Bella Center, a declarat un purtător de cuvânt al militanţilor.

Manifestanţii au fost arestaţi în apropierea staţiei de metro de la Bella Center, la periferia capitalei daneze, de polişti cu câini, a adăugat sursa citată. Persoanele reţinute făceau parte dintr-un grup de manifestanţi adunaţi în apropiere de Bella Center pentru a încerca să pătrundă prin spate în clădirea înconjurată de peste 6 km de garduri. Aceştia s-au dispersat pentru a încerca să dezorganizeze forţele de securitate. Numeroşi militanţi au fost arestaţi, li s-au pus cătuşe şi au fost imobilizaţi.

Manifestanţi ai conferinţei privind clima de la Copenhaga

Potrivit estimărilor AFP, între 700-800 de persoane,  au încercat să traverseze cei câţiva metri care separă staţia de metrou de intrarea în zona de conferinţă, dar s-au ciocnit de un impresionant dispozitiv de poliţie.

Adunarea militanţilor, care este ilegală potrivit poliţiei, a fost organizată în paralel cu o mare manifestaţie autorizată şi care se îndrepta spre locul conferinţei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite