OMS: Începând de azi, gripa porcină se va numi gripa A

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a decis ca de acum încolo gripa porcină să se numească gripa A. Această hotărâre vine în urma presiunilor făcute de producătorii din industria cărnii care s-au plâns că denumirea improprie de "gripă porcină" aduce consecinţe economice negative.

OMS a cedat presiunilor din partea producătorilor din industria cărnii şi din partea unor guverne îngrijorate şi a anunţat joi că se va referi la noul virus mortal cu tulpini de la virusul gripei porcine cu denumirea de "gripa A" în loc de "gripă porcină".

"Începând de azi, OMS se va referi la virusul noii gripe ca fiind gripa A (H1N1)", anunţă, potrivit NewsIn, un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

Numele gripei suscită o vie dezbatere în întreaga lume, numeroase voci acuzând denumirea improprie de "gripă porcină" şi invocând consecinţele economice considerabile pentru producătorii de carne şi produse de porc.

Mexicul a lansat joi o ofensivă mediatică în Franţa pentru a înceta să califice virusul A/H1N1 drept "gripă mexicană", considerând că această formulare dăunează imaginii ţării.

"De ce să arătăm Mexicul cu degetul? Nu accept. Nu este un singur focar. A început în America de Nord, nu numai în Mexic", a spus ambasadorul mexican la Paris, preferând termenul adoptat de OMS: "virusul H1N1 care a provocat boala cunoscută sub numele de gripă porcină". Un comunicat al Ambasadei consideră "discriminatoriu" termenul de "gripă mexicană".

Deşi OMS a spus în repetate rânduri că denumirea de "gripă porcină" nu implică o contaminare prin consumul de carne de porc, nefiind deci justificate suspendarea importurilor sau interdicţia consumului, Egiptul a trecut miercuri la o măsură şi mai extremă - a decis eliminarea întregului şeptel de porcine.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite