UPDATE / VIDEO / Teheran: Opoziţia protestează, numeroase forţe de ordine desfăşurate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Desfăşurări de forţe ale poliţiei iraniene
Desfăşurări de forţe ale poliţiei iraniene

Cu scopul de a împiedica o eventuală manifestaţie a opoziţiei, numeroase forţe de ordine au folosit gaze lacrimogene  pentru a dispersa grupurile de manifestanţi care scandau sloganuri ostile preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad, luni dimineaţa, la Teheran, transmite AFP.

UPDATE Incidentele s-au produs pe un bulevard din apropierea Universităţii din Teheran. Ziariştii străini nu au fost în măsură să constate veridicitatea acestor informaţii, deoarece legitimaţiile lor de presă au fost suspendate pentru 48 de ore.

Aproximativ 2.000 de studenţi participau la un miting oficial în interiorul universităţii, scandând sloganuri în favoarea liderului suprem religios, ayatollahul Ali Khamenei, notează agenţia de presă Fars.

În jur de 50 de susţinători ai candidatului opoziţiei la prezidenţiale, Mir Hossein Moussavi, au încercat să perturbe mitingul, scandând sloganuri pro-Moussavi.

Autorităţile iraniene au interzis orice miting 'ilegal' în jurul campusului universitar, blocând accesul în zonă al ziariştilor străini, cărora le-au retras legitimaţiile de presă pentru 48 de ore.

Sute de poliţişti au fost desfăşuraţi în jurul universităţii din Teheran, unele străzi fiind blocate. Poliţia a instalat bariere pentru controlul accesului în campusul universitar, a declarat un martor ocular.

Mai multe grupări de opoziţie, care au contestat realegerea în funcţie a preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad, în vara acestui an, au lansat un apel la proteste faţă de puterea islamică de la Teheran.

Autorităţile iraniene au interzis orice manifestaţie "ilegală" în jurul campusului universitar, blocând accesul în zonă al jurnaliştilor străini, cărora le-au retras legitimaţiile de presă pentru 48 de ore.

Ziua naţională a studenţilor marchează uciderea de către poliţia fostului şahinşah a trei studenţi, la 7 decembrie 1953, în cursul unei manifestaţii antiamericane.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite