Numărul persoanelor infectate cu virusul gripei porcine a ajuns la 2.100 de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a prezentat astăzi după-amiază un nou bilanţ care arată că aproape 2.100 de persoane au fost contaminate cu virusul gripei porcine în toată lumea, iar 44 de cazuri s-au soldat cu decesul pacienţilor, transmite AFP.

Citiţi şi:

Gripa porcină, greu de învins pentru că este prea puţin cunoscută

Până în prezent virusul gripal A/H1N1, numărul cazurilor confirmate de infectare cu virusul H1N1 a ajuns la 1.112 în Mexic, unde 42 de persoane au murit. În Statele Unite, bilanţul rămâne neschimbat, cu 642 de cazuri de contaminare şi două decese.

Celelalte ţări unde au fost confirmate cazuri de infectare sunt: Canada - 201 cazuri, Spania - 73 de cazuri, Marea Britanie - 28, Germania - 9, Noua Zeelandă, Italia şi Franţa  - câte 5 cazuri, Israel - 4 cazuri, Salvador şi Coreea de Sud - câte 2 cazuri şi Austria, Danemarca, Olanda, Portugalia, Elveţia, Hong Kong, Costa Rica, Irlanda, Columbia, Guatemala şi Suedia, cu câte un caz.

Potrivit bilanţului precedent, dat publicităţii ieri seara la Geneva, OMS preciza că 1.893 de cazuri au fost confirmate în 23 de ţări, dintre care 29 mortale în Mexic.

Bilanţurile OMS sunt adeseori inferioare celor comunicate de ţările vizate, din cauza procedurilor de verificare efectuate de organizaţie după anunţurile făcute de guverne.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite