Noi confruntări între poliţie şi manifestanţi la Teheran

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr mare de manifestanţi s-a reunit marţi în centrul Teheranului, în special în jurul universităţii, iar poliţia a lansat gaze lacrimogene pentru a-i dispersa, a anunţat site-ul de opoziţie Kaleme.com, citat de AFP.

Confruntările dintre aceştia şi poliţie s-au produs în timp ce forţele de ordine, mobilizate masiv în capitală, încercau să împiedice mai multe reuniuni, relatează site-ului citat, care menţionează "un număr mare de manifestanţi".

Cel puţin cinci persoane au fost arestate, potrivit unui alt site de opoziţie, Rahesabz.

Mai multe site-uri de opoziţie le-au cerut susţinătorilor fostului premier Mir Hossein Moussavi şi fostului preşedinte al Parlamentului Mehdi Karoubi să protesteze pentru a cere eliberarea celor doi lideri ai opoziţiei reformatoare.

Această manifestaţie, cea de-a treia în ultimele două săptămâni, a fost interzisă de autorităţi. Totodată, corespondenţii presei străine nu au autorizaţia de a relata despre aceste manifestaţii.

Ministrul de externe iranian Ali Akbar Salehi a afirmat, în cursul zilei, că protestatarii din Iran sunt "manipulaţi" şi nu sunt comparabili cu ceea ce se petrece în lumea arabă.

"Nu există absolut nici o comparaţie cu ceea ce se petrece în ţările din regiune", a declarat şeful diplomaţiei iraniene în cursul unei conferinţe de presă, pe marginea Consiliului ONU pentru Drepturile Omului.

"Interpretarea mea despre ceea ce se petrece este că protestele din Iran sunt manipulate în timp ce mişcările de masă din ţările din regiune sunt autentice şi pornesc de la popoare", a adăugat oficialul iranian.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite