Netanyahu şi Lieberman fac listã comunã la legislative în Israel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul israelian, Benjamin Netanyahu
Premierul israelian, Benjamin Netanyahu

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu şi şeful diplomaţiei, Avigdor Lieberman, au decis sã facã listã comunã la viitoarele alegeri legislative de la 22 ianuarie, au anunţat joi searã mass-media israeliene.

Decizia de a prezenta o listã comunã pentru Likud al lui Netanyahu şi partidul naţionalist Yisrael Beytenu al lui Lieberman urma sã fie anunţatã oficial la 20.00 ora localã (18.00 GMT) de cei doi lideri la Ierusalim.

Likud are în prezent 28 de deputaţi şi Yisrael Beytenu 15, dintr-un total de 120 în parlament. Potrivit sondajelor, ambele formaţiuni ar trebui, mai mult sau mai puţin, sã se menţinã sau chiar sã se consolideze la viitorul scrutin, aminteşte AFP.

Netanyahu şi Lieberman au desfãşurat în secret negocieri înainte de a anunţa aceastã alianţã surprizã ce le va permite, cel mai probabil, sã formeze un bloc politic sau chiar sã schiţeze viitoarea coaliţie guvernamentalã.

Parlamentul israelian a votat dizolvarea sa la 15 octombrie şi a convocat alegeri legislative anticipate la 22 ianuarie 2013, un scrutin în care Netanyahu este mare favorit într-un climat de tensiuni regionale.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite